vineri, 1 mai 2015

Pavilionul României la Expoziția Universală Milano 2015

România se află printre cele 140 de țări participante la Expoziția Universală de anul acesta găzduită de orașul Milano. Tema acestui eveniment de importanță internațională este ”Hrănirea planetei, energie pentru viață” și are loc de pe 1 Mai până pe 31 Octombrie 2015. Conform deciziei primului ministru, participarea țării noastre este coordonată de comisarul general pentru România la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie.

Ministerul Afacerilor Externe a alocat un buget miltianual 2014-2015 pentru această participare în cuantum de 3.5 milioane de euro. ”În armonie cu natura” este titlul sub care vor avea loc diverse manifestări culturale mai mult sau mai puțin legate de hrană.

Nu știu dacă această armonie cu natura în contextul temei expoziției se referă la stadiu agriculturii noastre ”deindustrializate” sau pur și simplu continuăm pe tema ”Grădina Carpaților”. Cert este că alte alternative nu prea mai avem, alte țări se laudă cu tehnologii care îmbunătățesc producția și distribuția hranei, noi se pare că punem în aplicare o filosofie inspirată din Rousseau. Se putea opta și pentru ”Codru-i frate cu românul”, după 1989 ne-am înfrățit din ce în ce mai mult.

Niciun comentariu: